Uimitor! Oamenii sunt omorâţi de animalele sălbatice, iar ONG-urile blochează schimbarea legilor!

5

Două persoane şi-au pierdut viaţa în acestă săptămână, alte sute de gospodării au fost distruse de animalele sălbatice, iar parlamentarii nu pot schimba legislaţia din cauza ONG-urilor care se opun relocării sau împuşcării urşilor şi mistreţilor.

De mai bine de un an, argeşenii au avut probleme majore din cauza urşilor şi a mistreţilor. Spre exemplu, miercuri, un bărbat a murit după ce a fost atacat de urs, dar asta nu opreşte reprezentanţii Organizaţiilor Non-Guvernamentale să protesteze de fiecare dată când se încearcă să fie schimbată’ legislaţia în vigoare. Nu mai este un lucru nou faptul că în Argeş numărul animalelor sălbatice este de aproximativ patru ori mai mare decât prevede norma, dar, parlamentarii se uită unul la altul şi ridică din umeri când vine vorba de acest subiect.

Deputatul Nicolae Velcea a spus clar în cadrul conferinţei săptămânale de presă că nu au ce să facă, fiind în permanenţă boicotaţi de ONG-uri. „Au fost discuţii cu doamna ministru Doina Pană, dar de fiecare dată când am încercat să modificăm legea, au sărit ONG-urile” susţine demnitarul.

Mai mult, din 2016, Ocoalele Silvice nu mai pot să ducă hrană pentru animale în păduri, după o decizie luată de Guvern. Astfel, urşii şi mistreţii au început să coboare din ce în ce mai mult, atacând gospodăriile şi oamenii. Bineînţeles, la acel moment, anumite ONG-uri şi-au luat angajamentul că vor prelua această sarcină, dar nici până în ziua de astăzi nu au făcut nimic.

Este absolut aberant faptul că „iubitorii de animale” se opun constant modificării legilor, dar în acelaşi timp nu fac absolut nimic pentru a prevenii tragediile. Întrebarea care se pune în acest moment este „câţi oameni trebuie să mai moară pentru ca parlamentarii să îşi facă treaba fără a fi boicotaţi?”