Uimitor! Stadion nou finanțat la Teleorman da, la Pitești reabilitare ba!

8

O echipă cu tradiție și care a dat jucători de valoare riscă să joace în următorii ani cu tribunele goale din cauza directoratului Companiei Naţionale de Investiţii care amână investiția până se vor termina stadionele pentru Euro 2020.

Piteştiul are pretenţii mult mai mici decât Alexandria: doreşte numai refacerea tribunelor pentru stadionul de 16.000 de locuri, restul facilităţilor – nocturnă, tabelă, teren de joc – urmând a fi păstrate sau renovate pe banii municipalităţii.

Primarul Cornel Ionică a explicat pentru că această caracteristică a proiectului depus pentru a obţine finanţare de la Bucureşti face ca toată lucrarea să coste 50% din cât ar fi fost dacă se refăcea tot stadionul. Edilul spune că nu s-a primit nici până în ziua de azi vreun răspuns de la Bucureşti, fie el pozitiv sau negativ, şi că, foarte probabil, pe proiectul Piteştiului nu s-a uitat încă nimeni.

N-au fost nici respinse, nici confirmate. Probabil nu s-a înţeles acolo că noi cerem doar reabilitarea tribunelor, care sunt în pericol să se dărâme, şi a spaţiilor administrative. În rest, stadionul – gazonul, pista, instalaţia de nocturnă – rămâne în forma care era. E vorba de reamenajarea tribunelor care au fost făcute prin muncă patriotică în 1963. N-au niciun fel de armătură, se prăvălesc scările. Tot timpul găsim soluţii să le ţinem pe loc. Şi mai e vorba de acoperiş pentru tribune, care s-ar impune la Tribuna I şi Tribuna a II-a, cu un număr de locuri. Pentru că, din 2020, stadioanele nu vor mai fi omologate dacă nu au şi un număr de locuri acoperite în raport cu numărul total de locuri. Capacitatea totală a stadionului nu o vom mări” a spus edilul Cornel Ionică.