Uite că se poate și altfel! Primarul Ionică și-a tras consilier școlit la Universități europene de elită

DISTRIBUIȚI
dan hodos

Primarul Cornel Constantin Ionică are, de la începutul acestei săptămâni un consilier nou, în persoana unui piteștean de 36 de ani, Dan Hodoș, un tânăr cu studii în străinătate și experiență în mai multe țări ale lumii. Hodoș face parte din categoria tinerilor care vor să muncească în țara lor și să se implice în proiecte pentru comunitate. Aceasta ar fi și explicația colaborării sale cu primarul Ionică.

Candidat la Consiliul Local Pitești

Dan Hodoș  a candidat independent pentru Consiliul Local Pitești dar, intrat în cursă pe ultima sută de metri, nu a reușit să ia suficiente voturi. Acesta s-a întors în țară, mai exact la  Pitești în urmă cu peste doi ani pentru a pune la dispoziție experiența sa profesională atât mediului privat local, cât și celui public. S-a implicat activ în viața comunității locale, a fondat și coordonat Clubul Civic CAESAR Piteşti, filiala locală a Fundației CAESAR, organizație de experți români în care e membru în continuare. Este absolvent al Colegiului Național I.C. Brătianu, licențiat în Management și Administrație Publică la Academia de Studii Economice București, fiind specializat în Managementul Instituțiilor Publice. A fost bursier în Științe Politice și Administrative în Madrid, la Universidad Carlos III.

Specializări la Yale și Ecole Centrale Paris

De asemenea, este certificat în management de CODECS – London Open University și specializat în management, politici publice și științe politice la universități de prestigiu, cum ar fi Yale University, University of Virginia și Ecole Centrale Paris. În ultimii 10 ani, a acumulat o experiență consistentă în vânzări internaționale și dezvoltarea afacerilor și piețelor externe, a lucrat în vânzări, management și consultanță pentru companii multinaționale și românești. În luna iunie, când a candidat la alegerile locale declara: ”M-am întors să trăiesc acasă, în orașul care m-a format și dat lumii, în orașul la care țin enorm și pentru care vreau să fac ceva. Sunt foarte mulți tineri valoroși în Pitești, dar e nevoie ca ei să se implice în viața comunității. Împreună cu ei putem face din Pitești un oraș competitiv, eficient și unde să se trăiască sănătos. Iar echipa cu care vreau să aduc schimbarea sunteți voi, piteștenii”.  În ceea ce priveşte dezvoltarea Piteștiului și proiectele pe care el le vizează, fiind funcționar public de carieră, vede o strategie integrată de dezvoltare urbană bazată pe 3 piloni: Reforme instituționale, Politici Publice, Infrastructură Publică.