ULTIMA ORĂ – Discuții APRINSE în CSM între procurori și judecători cu privire la invitația lui Dăncilă

2

Discuții aprinse în CSM între procurori și judecători după ce premierul Viorica Dăncilă i-a invitat la discuții pe legile justiției. Potrivit jurnalistei Realitatea Tv, Ionela Arcanu, sunt „contre dure între procurori și judecători cu privire la participarea la discuțiile de la Guvern și, dacă ar fi să meargă reprezentanții forului, cu ce mandat să o facă”.

„Sunt discutii tensionate intre procurorii si judecatorii CSM. Inaintea plenului, fara sa poata fi transmis in direct, sunt contre cu privire la participarea la discutiile de la Guvern, la ora 15.30, si, daca ar fi sa mearga reprezentantii forului, cu ce mandat sa o faca, imi spun sursele.”, scrie Arcanu pe Facebook.

Premierul i-a invitat, luni, la Palatul Victoria, pe reprezentanții asociațiilor de magistrați, precum și pe cei ai Consiliului Superior al Magistraturii, pentru discuții pe legile justiției. Trei dintre asociații au anunțat că nu participă, iar plenul CSM urmează să decidă ce demersuri vor fi întreprinse referitor la modificările aduse în legislația judiciară.

Precizăm că secțiile pentru procurori și judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au criticat OUG7, care a fost deja publicată în Monitorul Oficial, precizând, în plus față de obiecțiile asociațiilor, că prevederile referitoare la organizarea şi conducerea Ministerului Public nu au fost propuse de Consiliu.