Ultimă oră! Premierul Tudose promite mii de angajări în Poliţie

DISTRIBUIȚI

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, în această dimineaţă, cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, în cadrul cărora s-a discutat despre drepturile şi obligaţiile poliţiştilor astfel încât să fie evitate situaţiile similare celei de la Suceava. Sindicaliştii din Poliţie au declarat, la ieşirea de la discuţiile cu premierul Mihai Tudose, că premierul le-a promis că va da curs solicitărilor pe care aceştia le-au prezentat într-un timp cât mai scurt.
„Am convenit să trecem la achiziţionarea a 10.000 de autoturisme urgent. Într-un termen cât mai scurt, vom schimba Statulul poliţiştilor, în maxim o lună, o lună şi jumătate. Aici va fi introdus şi Ghidul carierei care să nu mai fie schimbat cu fiecare nou ministru. Există un ordin care spune că patrula este alcătuită din 2 poliţişti, nu unul singur sau un poliţist şi unul de la Poliţia Locală”, a declarat unul dintre sindicaliştii care au participat la negocierile cu premierul Tudose.
Potrivit liderului de sindicat, toate măsurile convenite cu premierul se vor pune în aplicare „urgent”, maxim o lună sau două, „altfel vom ieşi în stradă şi nimeni nu îşi doreşte acest lucru”.
„Vor fi deblocate atâtea posturi câte avem nevoie. Am cerut ca minim 4.000 de oameni să fie angajaţi în acest an. Premierul a fost de acord să ne dea chiar mai mulţi”, a precizat sindicalistul, care a spus că a întâlnit un premier „care ştie ce vrea, un om hotărât”.
Premierul Mihai Tudose i-a solicitat ministrului de Interne, Carmen Dan, un raport cu măsurile avute în vedere după tragicul incident petrecut la Suceva, când un agent de poliţie a fost înjunghiat mortal de un tânăr, au precizat surse oficiale pentru Agerpres.