Ultima oră! Se construiește autostrada care va lega două mari regiuni! Traseul va fi de vis!
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a anunțat că a transmis joi, pentru publicare în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice (SEAP), contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului 2 al Autostrăzii Unirii Moţca-Iaşi-Ungheni, care va conecta România la Republica Moldova. Tronsonul 2, ce se întinde pe 28,6 kilometri între Târgu Frumos și Leţcani, are un cost estimat de 5 miliarde lei. Ofertele pot fi depuse până la 24 martie 2025.
Citește și: Umbrărescu nu se lasă! Semnează pentru un nou lot de autostradă! Când începe lucrările?
„Astăzi, CNIR a transmis pentru publicare în SEAP contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului 2 al Autostrăzii Unirii Moţca-Iaşi-Ungheni și a anunțat că ofertele vor putea fi depuse până pe 24 martie 2025”, se precizează în comunicatul CNIR.
Tronsonul 2 Târgu Frumos-Leţcani, de 28,6 kilometri, are un cost estimat de 5 miliarde lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene prin Programul Transport PT 2021-2027. Proiectul prezintă o complexitate tehnică ridicată și include mai multe structuri pe traseu:
Durata de realizare a tronsonului 2 Târgu Frumos-Leţcani este de 46 de luni (10 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție). Pentru a asigura finalizarea într-un termen maxim de 14 luni a segmentului care va servi drept centură pentru localitatea Podu Iloaiei, CNIR va acorda punctaje suplimentare constructorului care va prioritiza acest segment de 4 kilometri.
În cadrul contractului vor fi executate și:
Anunțul de licitație va fi publicat în SEAP după ce va apărea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Lansarea licitației pentru construcția Tronsonului 1 Moţca-Târgu Frumos (27 km) pe 23 ianuarie 2025 și a Tronsonului 2 Târgu Frumos-Leţcani, care va conecta municipiul Iași la Autostrada Moldovei – A7 și mai departe la Autostrada Transilvaniei – A3, reprezintă obiective prioritare ale CNIR. Finalizarea acestor tronsoane devine o necesitate datorită creșterii fluxurilor de trafic între Moţca și Iași, așa cum arată scenariile din studiul de fezabilitate.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp