Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp
Omul de afaceri Cristi Dolofan a fost condamnat după câțiva ani de judecată la un an de închisoare cu suspendare și 80 zile de muncă în folosul comunității pe care le-ar putea efectua la Primăria Piteşti sau Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Sfinții Constantin și Elena. Omul de afaceri a fost acuzat de fals intelectual, după ce a acceptat propunerea unui polițist și a dat datele altei persoane când a fost surprins de RADAR cu peste 50 km/h față de limita legală.
CITEȘTE ȘI: „DOAMNE, CÂT DE CRUDĂ POATE FI VIAŢA!” CINE ESTE ALEXANDRU, TÂNĂRUL DE 31 ANI MORT SUBIT LA SERVICIU?
„Polițiștii anticorupție ai DGA Argeș au constatat că, la data de 20 septembrie 2020, agentul de poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic persoana inculpată, care conducea un autoturism cu o viteză ce a depăşit cu peste 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv. Pentru a nu-i întocmi acestuia procesul – verbal de contravenție și a nu-i aplica măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, agentul de poliție ar fi falsificat procesul – verbal, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului și ar fi consemnat, în fals, faptul că şoferul autoturismului a fost o altă persoană, aplicându-i acesteia sancţiunea amenzii în cuantum de 1.305 lei şi suspendarea dreptului de a conduce” potrivit DGA.
Pe principiul „nu oricine vrea să te scoată din rahat îți face și un bine”, cam așa s-a reulat pățania afaceristului Cristi Dolofan. Mai exact, după ce a fost oprit în trafic, polițistul l-a învățat pe Cristian Dolofan cum să procedeze pentru a scăpa de suspendarea permisului și amendă (mai derabă puncte. Astfel, l-a întrebat dacă are pe cineva de încredere care să îi dea permisul de conducere, iar afaceristul a luat legătura cu o femeie. Inițial, aceasta i-a trimis o poză cu permisul de conducere, predându-l apoi polițiștilor de la IPJ Argeş – Serviciul Rutier. Însă, în momentul în care i-a fost prezentat procesul verbal de contravenție, femeia a refuzat să-l mai semneze. De aici, polițiștii au deschis o anchetă, iar după finalizarea cercetărilor au transmis dosarul la Judecătoria Pitești.
Cristian Dolofan a fost condamnat în prima instanță la un an de închisoare cu suspendare și la 80 zile de muncă în folosul comunității. De asemenea, și polițistul a primit aceeași sentință. Procurorii, omul de afaceri și polițistul au atacat cu recurs sentința, iar dosarul a ajuns pe masa judecătorilor. Magistrații forului superior, după analizarea probelor, au decis să respingă toate recursurile și să păstreze sentința inițială.
„În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi de inculpaţii Dobriţă Constantin – Adrian, şi Dolofan Gheorghe Cristian, împotriva sentinţei penale nr. 951 din 15 Mai 2023, pronunţată de Judecătoria Piteşti, în dosarul nr. 10054/280/2021, intimaţi fiind U.A.T. Pite?ti, şi Popa Adriana. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelanţii – inculpaţi la câte 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpaţi, în cuantum total de 1178 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi va rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată astăzi, 9 ianuarie 2024 la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală” se arată în decizia instanței.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp