UN AN de la tragedia de la Valea Urdii!

DISTRIBUIȚI

Pe data de 29 iunie 2017, România plângea, atunci când un autocamion în care se aflau militarii din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, s-a răsturnat într-una din curbele periculoase de pe culoarul Rucăr Bran.

Trei tineri şi-au pierdut viața, iar în urma lor au rămas copii, soții, părinți ai căror ochi şi acum varsă lacrimi.

În memoria sublocotenentului post mortem Toma Mihai Ionuț, sublocotenentului Post mortem Catană George Emilian şi a sublocotenentului Post mortem Toader Petre Cristian s-a ridicat o cruce la locul cumplitului accident.

Cristian Toader alături de soția sa, atunci când și-au jurat iubire veșnică!
Cristian Toader alături de soția sa, atunci când și-au jurat iubire veșnică!

Familiile le-a făcut parastasul la un an de la dispariția lor cu durere în suflet. Puțini dintre colegii lor au participat, pentru că cei care erau în camion cu ei atunci când s-a produs accidentul sunt plecați în Afganistan.

Pe 18 iunie, Cristian Toader ar fi împlinit 33 de ani. Nici când a împlinit 32 de ani nu a stat prea mult alături de familie. Ultimul lucru pe care l-a făcut a fost să își ia fiica în brațe și amândoi au suflat în lumânările de pe tort după care și-a sărutat fiica și soția. În aceeași zi, la ora 14.00 a plecat în misiune în Cincu iar de acolo s-a întors acasă între patru blăni. De atunci, regretele familiei apar pe pagina sa de socializare.

,,Mă uit la la nepoțica mea și o văd cum rămâne cu privirea în depărtare, parcă așteptând pe cineva. Mă uit la fiica mea Adelina și ma întreb de unde mai are atâta putere. Probabil de acolo de Sus, el o ajută. Într-un an, inima mea a plâns, a suferit, și suferă, este o rană acolo în ea care refuză să se închidă, o rană care îmi alungă fericirea și îmi aduce tristețea. Privesc la fotografiile tale și spun: Rămas bun copilul meu și de acolo de Sus, veghează asupra noastră! Te-am iubit, te voi iubi cât pe lume voi trăi!”, a scris pe pagina de socializare socrul său, Gigi Tița.