Un director important din Piteşti a scăpat de muncă în folosul comunităţii!

Un director important din Piteşti a scăpat de muncă în folosul comunităţii! Asta pentru că avut probleme serioase cu legea, dar nu a scăpat şi de închisoare cu executare.

La sfârşitul anului 2017, Manuel Zenovie, directorul de la Îmbunătăţiri Funciare Argeş-Dâmboviţa şi consilierul local a încheiat cu Parchetul un acord de recunoaştere a vinovăţiei. În acest fel, pe 12 decembrie 2017, la Judecătoria Câmpulung, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, sub influenţa băuturilor alcoolice, la opt luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.

Pe lângă pedeapsa principală, instanţa Judecătoriei Câmpulung a stabilit ca Zenovie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul primăriei municipiului Câmpulung.

Procesul s-a desfăşurat într-un singur termen, după ce directorul de la Îmbunătăţiri Funciare Argeş-Dâmboviţa a încheiat cu Parchetul un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Distribuie prietenilor

manuel zenovie 300x167 1Cum decizia nu a fost definitivă, Zenovie a atacat-o la Curtea de Apel Piteşti şi, după trei amânări, s-a soluţionat miercuri, 28 martie 2018. I-a fost admis apelul, iar sentinţa Judecătoriei Câmpulung a fost desfiinţată în parte.

Completul 5 Penal al Curţii de Apel Piteşti a înlăturat obligarea inculpatului de a presta cele 30 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Câmpulung. Pe lângă asta, au fost înlăturate şi dispoziţiile:

„Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88, al. 1 Cod Penal, privitoare la cazurile de revocare a amânării aplicării pedepsei, respectiv asupra faptului că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, se revocă amânarea şi se dispune aplicarea şi executarea pedepsei”;

„În baza art. 89 Cod Penal, atrage atenţia inculpatului că, în situaţia în care, după amânarea aplicării pedepsei, săvârşeşte o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare chiar după expirarea acestui termen, se va revoca amânarea şi se va dispune aplicarea şi executarea pedepsei”.

În schimb, după rejudecare s-a stabilit aceeaşi pedeapsă pentru Manuel Zenovie, 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Consilierul local a fost atenţionat de instanţă asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni. Şi cheltuielile judiciare avansate de stat, de 400 de lei, vor rămâne tot în sarcina lui.