Un director important din Piteşti a scăpat de muncă în folosul comunităţii!

DISTRIBUIȚI

Un director important din Piteşti a scăpat de muncă în folosul comunităţii! Asta pentru că avut probleme serioase cu legea, dar nu a scăpat şi de închisoare cu executare.

La sfârşitul anului 2017, Manuel Zenovie, directorul de la Îmbunătăţiri Funciare Argeş-Dâmboviţa şi consilierul local a încheiat cu Parchetul un acord de recunoaştere a vinovăţiei. În acest fel, pe 12 decembrie 2017, la Judecătoria Câmpulung, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, sub influenţa băuturilor alcoolice, la opt luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.

Pe lângă pedeapsa principală, instanţa Judecătoriei Câmpulung a stabilit ca Zenovie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul primăriei municipiului Câmpulung.

Procesul s-a desfăşurat într-un singur termen, după ce directorul de la Îmbunătăţiri Funciare Argeş-Dâmboviţa a încheiat cu Parchetul un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Cum decizia nu a fost definitivă, Zenovie a atacat-o la Curtea de Apel Piteşti şi, după trei amânări, s-a soluţionat miercuri, 28 martie 2018. I-a fost admis apelul, iar sentinţa Judecătoriei Câmpulung a fost desfiinţată în parte.

Completul 5 Penal al Curţii de Apel Piteşti a înlăturat obligarea inculpatului de a presta cele 30 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Câmpulung. Pe lângă asta, au fost înlăturate şi dispoziţiile:

„Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88, al. 1 Cod Penal, privitoare la cazurile de revocare a amânării aplicării pedepsei, respectiv asupra faptului că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, se revocă amânarea şi se dispune aplicarea şi executarea pedepsei”;

„În baza art. 89 Cod Penal, atrage atenţia inculpatului că, în situaţia în care, după amânarea aplicării pedepsei, săvârşeşte o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare chiar după expirarea acestui termen, se va revoca amânarea şi se va dispune aplicarea şi executarea pedepsei”.

În schimb, după rejudecare s-a stabilit aceeaşi pedeapsă pentru Manuel Zenovie, 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Consilierul local a fost atenţionat de instanţă asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni. Şi cheltuielile judiciare avansate de stat, de 400 de lei, vor rămâne tot în sarcina lui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here