Un gigant german a început să facă legea în România! Liderul DACIA, în pericol!

DISTRIBUIȚI

Un gigant german se simte ca acasă în România și amenință poziția liderului de pe piață, Dacia. În prima jumătate a acestui an, afacerile sale au înregistrat o crește uimitoare.

Potrivit datelor făcute publice de oficialii săi, business-ul Star Assembly, com­pa­nie parte a concernului Daimler (Mercedes-Benz) care produce la Sebeş una dintre cele mai avansate cutii de viteze din lume pentru limuzinele de lux ale Mercedes-Benz, a urcat în prima jumătate a acestui an la peste 3,5 mld. lei (762 mil. euro), de 13 ori mai mult decât în prima ju­mă­tate a anului trecut.

În plus, compania care este parte a gigantului german a înregistrat în pri­mul se­mestru un busi­ness mai mare cu 134% faţă de întreg anul 2016.

„Creşterea cifrei de afaceri se datorează in­trării în producţie a cutiei de viteze 9G-Tronic anul trecut. În 2016 uzina a func­ţionat cu un singur schimb, iar anul acesta am produs în trei schimburi. Creşterea producţiei s-a datorat unei cereri mari“, au explicat reprezen­tan­ţii Star Assembly, pentru Ziarul Financiar.

Conform sursei citate, acesta este cel mai mare salt realizat de o com­panie din România de la Nokia încoace, în condiţiile în care nemţii au urcat de la un milion de lei, în 2013, la șapte miliarde de lei, cifră estimată anul acesta.