Un preot din comuna Cuca calcă totul în picioare! A distrus proprietăţile oamenilor pentru a putea exploata dintr-o pădure

47
scandal_cuca, revolta, preot

Caz revoltător la Cuca. Mai mulţi cetăţeni acuză o firmă privată şi directorul acesteia, acesta fiind chiar preotul din comună, că au exploatat o pădure, distrugând totul în calea lor. Ba mai mult decât atât, cetăţenii acuză că după ce le-au fost distruse terenurile, pajiştile, nimeni nu mai ia nicio măsură în vederea remedierii acestor pagube. Primarul comunei recunoaşte că le-a dat voie să treacă pe acolo, neavând alt drum de acces, spunând că i-a obligat pe cei din conducerea societăţii să remedieze problemele. Când nu se ştie însă. Cetăţenii au o altă variantă, spunând că primarul nu ia nicio măsură deoarece angajatul acestei societăţi este chiar nepotul lui. 

 

Zeci de persoane din comună s-au revoltat

Douăzeci şi unu de cetăţeni din comuna Cuca s-au revoltat după ce pășunile, proprietatea lor, le-au fost distruse. Mai exact s-au trezit într-o bună zi cu o persoană, preotul din comună, care în timpul liber mai lucrează la o societate privată, că trece cu maşini de mare tonaj pe proprietăţile lor. Acesta se scuza spunând că are acceptul primarului, mai exact al unchiului de a trece pe acolo. Trebuia să ajungă la o porţiune de pădure, proprietatea privată a societăţii la care este angajat, să exploateze. Şi cum nu avea drum de acces, a găsit o soluţie. A fost la primărie, a vorbit cu unchiul, care în cele din urmă i-a dat voie să treacă pe proprietăţile oamenilor. În cele din urmă preotul s-a apucat de treabă, a exploatat, însă cetăţenii s-au revoltat. Păşunile şi terenurile pe care unii dintre ei avea şi pomi, toate au fost distruse. Cine va remedia aceste probleme, nimeni nu le spune nimic. 

 

Primarul le-a dat voie să intre pe proprietăţile oamenilor

Văzând că nimeni nu ia nicio măsură şi că preotul le promite dar doar atât, nu face nimic, oamenii s-au revoltat. Au făcut o sesizare semnată de toţi pe care au înaintat-o primăriei, însă nici aşa lucrurile nu s-au rezolvat. La insistenţele cetăţenilor, săptămâna aceasta o comisie din cadrul primăriei s-a deplasat la faţa locului, însă oamenii spun că nu au ajuns la niciun consens, nu s-a luat nicio decizie. Primarul le-a promis că îi va obliga pe cei din conducerea societăţii să vină să repare ceea ce au distrus, băgând pe proprietăţile oamenilor maşini de mare tonaj, dar doar atât. Vorbe care cel mai probabil, nu au nicio valoare atâta timp cât nu există un document oficial semnat de acea societate. Mai ales că la această şedinţă şi reprezentanţii acestei societăţi dar şi preotul au lipsit, motivând că nu pot ajunge. „ Cel mai probabil vor să aplaneze acest conflict, să tragă de timp şi oamenii să uite. Nu vrem altceva decât să repare ceea ce ne-au distrus. Însă nici primarul nu ia nicio măsură pentru că este vorba de nepotul lui, de preotul Victor Cernătescu. Şi le-a dat voie de la început să intre cu maşini de mare tonaj pe proprietăţile noastre. Au scos sute de metri cubi de material lemnos din pădure, distrugând pajiştile noastre şi mai multe uliţe din sat. Am făcut sesizări la primărie, ne-am întâlnit la faţa locului, însă nimeni nu mai ia acum nicio măsură. Îmi doresc ca reprezentanţii primăriei, ai acestei societăţi comerciale şi preotul să vină, să facă o înţelegere cu oamenii afectaţi şi să îşi ia angajamentul scris că vor repara”, a afirmat Traian Joiţescu, unul din cetăţenii afectaţi din comuna Cuca. Pe de altă parte, primarul comunei Cuca, Gheorghe Cernătescu spune că le-a dat voie să intre pe acolo, neavând drum de acces, dar că aceştia au promis că repară… „ Nepotul meu este preotul comunei iar în timpul liber lucrează la un patron, eu nu îl protejez. Le-am dat voie să intre pe acolo, neavând drum de acces, dar m-am înţeles cu ei. Voi chema firma să remedieze aceste probleme”, a afirmat primarul comunei Cuca.  Când se va face o înţelegere şi când vor fi remediate aceste probleme, nimeni nu poate da un răspuns concret, nici măcar primarul comunei.