Un șofer beat a omorât un om pe trecere. Reținut la o zi după înmormântarea victimei

347

Șoferul care l-a omorât într-un accident pe caligraful Petre Ghilencea a fost reținut de polițiști, la aproape trei zile de la tragicul eveniment.

Cunoscutul caligraf Petre Ghilencea, în vârstă de 72 de ani, a pierit în seara zilei de 12 decembrie, după ce a fost lovit de o maşină, în timp ce traversa regulamentar strada. Acesta a fost condus, duminică, 15 decembrie, pe ultimul drum de rude şi prieteni. Slujba înmormântării a avut loc la Biserica Sfânta Treime din Piteşti.

La o zi distanță de la înmormântarea sa, șoferul care a provocat accidentul mortal a fost reținut de polițiști. Oamenii legii au stabilit că pietonul traversa regulamentar când a fost lovit de un Audi al cărui şofer era băut. Conducătorul auto avea o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

„Polițistii Biroului Rutier Pitești au reținut, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, un bărbat de 47 de ani, din Pitești, banuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și ucidere din culpa. Vă reamintim că, în seara de 12 decembrie a.c., cel în cauză ar fi condus un autoturism pe strada Craiovei din Pitești și ar fi accidentat mortal un bărbat de 72 de ani, din același municipiu, care se angajase, regulamentar, în traversarea străzii, pe marcajul pietonal, semnalizat și marcat corespunzător. Totodată, în urma verificărilor, s-a constatat că soferul se afla sub influența alcoolului”, precizează IPJ Argeș.

Șoferul vinovat a fost reținut pentru 24 de ore la aproape trei zile de la producerea accidentului. S-a luat măsura reținerii în acest moment pentru că abia acum au putut fi probate infracțiunile. Astăzi, polițiștilor le-au fost înmânate rezultatele analizelor de sânge și certificatul medico-legal.

În cursul zilei de mâine, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.