Un vis împlinit! Glasul văduvelor a fost auzit…

14

Un vis împlinit! Glasul văduvelor a fost auzit, după ce ziarul nostru a prezentat cazul în mai multe ediţii. Este vorba despre cele două văduve care şi-au pierdut soţii în tragedia de la Valea Urdii şi Armata refuza să le angajeze, conform protocolului.

Într-o ceremonie emoționantă desfășurată în ziua de 14 februarie, în cazarma Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung Muscel, Georgiana Toader a îmbrăcat pentru prima dată uniforma de subofițer al Armatei României, ca urmare a finalizării procedurilor de chemare în activitate.

Având, de astăzi, gradul de sergent, Georgiana Toader este încadrată în unitatea în care și-a servit Patria și soțul ei, sublocotenent (post mortem) Petre-Cristian Toader, căzut la datorie în luna iunie 2017, în accidentul din județul Argeș.

,,Păstrând în inimi amintire veșnică eroilor noștri, urăm mult succes în cariera militară doamnei sergent Georgiana Toader și le așteptăm cu căldură în familia Armatei României pe Maria-Emanuela Catană, soția sublocotenentului (post mortem) George Emilian Catană, vânător de munte argeșean care și-a pierdut viața în același tragic accident, și pe Mihaela-Aura Stoica, soția sublocotenentului (post mortem) Mădălin Stoica, erou căzut la datorie în Afganistan în septembrie 2017, care se pregătesc, la rândul lor, să devină militari activi, urmând să parcurgă până în toamna acestui an etapele necesare accederii în corpul soldaților și gradaților profesioniști”, acest mesaj a apărut pe pagina de socializare a ministerului Apărării.