Una caldă, una rece pentru echipele noastre

Junioarele au făcut minuni!
Nimeni nu se aştepta ca Argeş Muntenia să calce în picioare o echipă bună, precum Universitatea Timişoara, să o învingă la 14 goluri diferenţă! Cu două etape în urmă, antrenoarea Nadina Dumitru a plecat de la echipă, iar victoria, şi mai ales evoluţia tinerelor jucătoare de la Argeş Muntenia a demonstrat că despărţirea a fost benefică echipei, fosta antrenoare fiind fără experienţă pentru acest nivel. Teoretic, Argeş Muntenia nu mai are antrenor, dar faptic, jucătoarea Virginia Grigore a făcut posibilă victoria şi mai ales, evoluţia încântătoare a celor patru junioare din echipă: Larisa Păunescu, Alina Sandu, Delia Dobroiu şi Anca Moraru.
Secretul lui Virgi
Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost portăriţa Anca Moraru, care a avut un procent excepţional de peste 65% la mingile expediate pe spaţiul porţii! Larisa Păunescu a fost golghetera partidei, cu 11 reuşite, Alina Sandu a înscris de cinci ori, iar cealaltă junioară, Alina Sandu a înscris cinci goluri. Junioarele au fost susţinute de Maria Moise, care a marcat 10 goluri. „A fost o problemă de psihic şi încredere, lucruri de care aveau nevoie junioarele noastre. Este un mic secret al nostru cum am reuşit să ne mobilizăm pentru acest meci”, spunea după meci, Virginia Grigore, care a şi jucat în victoria cu Universitatea Timişoara.

Au rezistat doar o repriză
Prima repriză SCM Universitatea Piteşti a jucat de la egal la egal cu Centrul Naţional Vâlcea, echipă care este un fel de Academie de Handbal la nivel naţional. La echipa de la Vâlcea joacă „spuma” handbalistelor de sub 21 de ani din România, şi evoluează împreună de patru ani! Mai mult, două fac parte din lotul naţional de tineret, care s-a clasat pe locul doi în urmă cu o lună la Campionatul Mondial de tineret.
Mihăilă nu este supărat:
„Nu facem un capăt de ţară…“
„Am pierdut în faţa unei echipe foarte bune cu jucătoare aduse din toată ţara şi care joacă împreună de patru ani. Noua noastră echipă a rezistat prima repriză, şi doar pe final echipa de la Vâlcea s-a distanţat pe tabela de marcaj. Cu toate acestea, nu facem un capăt de ţară şi mergem înainte. Suntem pe un drum bun, şi echipa este în creştere. Comparativ cu acest meci, în retur nu va mai fi o astfel de diferenţă”, spunea antrenorul Ion Mihăilă de la SCM Universitatea Piteşti.
Mâine ambele echipe argeşene joacă în deplasare
Mâine, SCN Universitatea Piteşti va juca la Baia Mare cu HC 2 din localitate, de la ora 15. SC Argeş Muntenia va evolua tot în deplasare, la Reşiţa de la ora 15.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.