Update! Angajații de la Ambulanță Argeș au donat sporurile umilitoare pe care le-au primit!

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță Argeș au protestat astăzi, după mai multe încercări eșuate de a ajunge la o înțelegere cu managerul instituției, Luminița Paul. Atât angajații, cât și liderul Sindicatului Sanitas Argeș, Doina Fănică, susțin faptul că au făcut mai multe adrese prin care au solicitat să li se acorde stimulentul de risc în perioada 16 martie – 7 aprilie, de 2.500 de lei, și sporul de pandemie maxim, adică de 85%,aceștia primind doar 55%.

 

”Nu s-a ținut cont de faptul că s-au infectat colegi, că recuperarea este grea, anevoioasă sau de faptul că au lucrat la temperaturi foarte ridicate fără să primească nici măcar apă”

”Calculele pentru sporurile pe care trebuiau să le primească angajații SJA Argeș au fost făcute de directorul instituției. Pe 8 iulie, i-am transmis o solicitare doamnei manager să ne convoce pentru stabilirea sporului. Nu a făcut-o. A luat decizia unilaterală, fără să consulte sindicatul. Pe lângă faptul că nu le-a dat oamenilor stimulentul de risc în perioada 16 martie – 7 aprilie de 2.500 de lei, aceștia nu beneficiază nici de sporul de pandemie maxim, adică de 85%, primind doar 55%. Deși, după nenumărate discuții, conducerea a spus că va reveni asupra deciziei, angajații au primit sume umilitoare. Vorbim despre sume umilitoare raportate la eforturile depuse, la faptul că au suplinit atribuțiile pe cele 50 de posturi vacante nescoase la concurs. Nu s-a ținut cont de faptul că s-au infectat colegi, că recuperarea este grea, anevoioasă sau de faptul că au lucrat la temperaturi foarte ridicate fără să primească nici măcar apă”, a declarat Doina Fănică.

Distribuie prietenilor

Doina Fănică: ”Vorbim despre sume umilitoare raportate la eforturile depuse, la faptul că au suplinit atribuțiile pe cele 50 de posturi vacante nescoase la concurs”

În această dimineață angajații au adus și o cutie, ”Cutia Milei”, unde au decis să doneze sporurile primite până acum, acele sume derizorii și umilitoare de maxim 100 lei. Se pare că au fost situații în care un angajat al SAJ Argeș a primit spor de 12 lei.

Prefectul promite că va solicita azi Ministerului să li se acorde sumele cuvenite

La acest protest spontan s-a alăturat și prefectul județului, Emanuel Soare, care a promis că va solicita astăzi Ministerului să li se acorde sumele cuvenite. Deasemenea acesta a precizat că va face demersuri pentru ca angajații să primească stimultentul de risc neacordat ( este vorba de stimulentul de 2500 lei care trebuia acordat pe starea de urgență) și pentru creșterea la nivel maxim al sporului pentru condiții deosebit de periculoase. În acest moment angajații SAJ Argeș primesc acest spor la nivel minim.