Update! Percheziţii la evazionişti! Cinci persoane duse la audieri!

DISTRIBUIȚI
arest mascati

Mai multe sisteme informatice, telefoane mobile, tablete și documente fiscale au fost ridicate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș în urma perchezițiilor efectuate în această dimineață. Cinci persoane au fost conduse la audieri.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor unități PC, imprimante, telefoane mobile și tablete, susceptibile că ar fi fost folosite la săvârșirea de infracțiuni.

Totodată, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documente fiscale.

Reamintim că la data de 7 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și ai Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 6 percheziţii domiciliare la locuințele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din judeţele Argeş, Olt și Dolj, în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cei vizați sunt bănuiți că, în perioada august – noiembrie 2017, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, cu profil de activitate comerț cu produse din carne, ar fi omis în tot sau în parte să evidențieze în registrele contabile operațiunile comerciale efectuate.

Prejudiciul creat depășește 450.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.