Update! Reacția medicului anestezist: „Am reacționat în parametrii profesionali”

434

Medicul anestezist Adrian Dinescu susține că a acționat profesional în cazul copilului care a intrat în comă după o intervenție stomatologică. Acesta a declarat că micuțul avea nevoie de anestezie din cauză că nu era cooperant și că toată procedura a fost făcută cu acordul părinților.

„Tehnica folosită se cheamă analogosedare, este o tehnică curentă. Am o experiență de peste 400 de copii care au efectuat tratamente stomatologice sub această formă. Pacientul, familia pacientului și-a dat acordul pentru aceasta tehnică.

Lucrurile au decurs în mod normal pana la un moment dat, aproximativ 45 de minute de la începerea intervenției, unde am avut un episod de bradicardie severă asociat cu scăderea saturației oxigenului, care au dus la un stop cardiorespirator destul de imediat. Motiv pentru care am instituit resuscitare rapidă și pacientul a plecat din clinică stabilizat către un serviciu de pediatrie de urgență.

Copilul avea nevoie de această procedură care este indicată doar la pacienții cu anumite probleme. Dozele, ca de fiecare dată, sunt calculate pe kilogram corp.  Am reacționat în parametrii profesionali”, a declarat medicul anestezist Adrian Dinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here