Update! Zeci de gospodării din Argeș, sub ape!

DISTRIBUIȚI

Ploile torențiale din ultimele ore continuă să facă ravagii în județ. Potrivit ISU Argeș, în aceste momente se intervine în peste 25 de gospodării din 8 localitați: Albota, Poiana Lacului, Vedea, Costești, Rociu, Babana, Buzoiesti, Lunca Corbului.

Din primele informații, nu sunt victim, fiind inundate în mare parte doar curțile locuitorilor.

Vă reamintim, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe Râul Topolog, afluent al Oltetului. Nu este vizat tot județul.

Au fost transmise înștiințări către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanentă la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației, iar la nivel județean este activată grupa operativă a ISU Argeș și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor.

Pompierii argeșeni sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației, cu mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei, dacă situația o va impune.

Recomandăm cetățenilor să respecte indicațiile autorităților și să se intereseze din timp asupra stării vremii și a drumurilor pe care urmează să se deplaseze.