URGENȚĂ MAXIMĂ: O fetiță a căzut de pe stânci la Bâlea Lac!

76

URGENȚĂ MAXIMĂ: O fetiță a căzut de pe stânci la Bâlea Lac! După ce marți un turist a căzut în zona Bâlea Lac și s-a accidentat, miercuri o fetiță are și ea nevoie de ajutor.

Din primele informații se pare că fetița de 7 ani a căzut de pe o stâncă și s-a lovit. Copilul este conștient, dar către el au plecat salvamontiștii și un echipaj SMURD de la Avrig și SMURD C cu medic. Dacă în cazul celuilalt turist a fost chemat elicopterul pentru a fi evacuat, de această dată acest lucru nu este posibil. ”Ar fi fost nevoie de intervenția elicopterului, dar din cauza condițiilor meteo nu se poate zbura. Fetița va fi coborâtă cu mașina”, a spus Adrian David, șef serviciu Salvamont Sibiu.
”Fetița a căzut în zona Căldarea Bâlii și s-a lovit la cap. A fost preluată de o echipă și transportată la Baza Salvamont din Bâlea unde i se acordă primul ajutor până când va fi preluată de un echipaj SMURD. Elicopterul nu poate să ajungă în zonă din cauza vremii nefavorabile”, a precizat Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Fetiţa a fost preluată de echipajele de prim ajutor în stare de conştienţă pentru a fi transportată la spitalul de copii din Sibiu.

Din primele investigaţii, victima prezintă câteva contuzii, a precizat sursa citată.