Ursul a ieșit la drumul mare! A sfâșiat un porc în coteț…

100

Urșii fac ravagii în Muscel. După ce s-au lăsat de oi, acum intră peste porci în coteț. S-a întâmplat acest lucru în două localității și anume la Schitu Golești și Bughea de Jos în doar o săptămână.

Sălbăticiunea a pătruns în cotețul porcului marți, spre miercuri la Schitu Golești, foarte aproape de DN 73 și se pare a încercat să fure porcul pentru a-l mânca. Nu a putut să ducă planul la îndeplinire deoarece a fost alungat de câinii din bătătură.

A sărit peste un gard de sârmă înalt de doi metri și a rupt cu ghearele ușa de lemn de la intrarea în coteț. Familia Nedelea locuiește de zeci de ani în zonă dar nu s-au pomenit niciodată cu ursul peste ei în curte mai ales să le atace animalele. Chiar dacă porcul nu a fost omorât de urs, familia Nedelea a fost nevoită să cheme medicul veterinar să îl eutanasieze pentru că i-a rupt carnea până la os de pe picioarele din spate.

Vecinii sunt și ei îngroziți de ce se întâmplă cu sălbăticiunile naturii și le este frică să mai umble singuri noaptea pe drum.