USR trece la amenințări! Zeci de primării din Argeș riscă să fie date în judecată!

DISTRIBUIȚI
dav

Zeci de primării din judetul Argeș riscă să fie date în judecată de organizația județeană a USR! Totul a pornit de la faptul că useriștii nu au primit răspunsuri la adresele făcute către edilii din județ pentru a afla situația investițiilor și a banilor cheltuiți.

Dragoș Tănase: “Vom face demersuri la instanțele de judecată civilă”

“In cazul in care primarii nu vor înțelege să răspundă până la finalul lunii iulie, vom face demersuri la instanțele de judecată civilă” a amenințat Dragoș Tanase, membru în BPJ al USR Argeș.

Și asta, chiar în contradicție cu o alta declarație a sa din conferință de presă prin care a recunoscut că nu au experiență în administrație și au greșit unele cereri pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informare.

“Am trimis adresele către 43 de primării. Unele nu ne-au răspuns, dar cred că este și greșeală noastră. Nu am dată cererile. Neavând experiență, am mers etapizat. Am făcut niște cursuri despre buget, au venit colegi de la București pentru a ne învață ce trebuie sa facem” a mai spus Tănase.

Doar 5 primarii au dat răspunsuri complete

USR Arges a transmis la 43 de primării setul de 12 întrebări despre bugete, investiții, număr de angajați, accesarea fondurilor europene și proiectele depuse pe PNDL.

Din toate acestea au oferit răspunsuri la toate punctele doar cinci primarii (Mozăceni, Săpata, Hârtiești, Lerești și Babana), alte trei au răspuns parțial (Lunca Corbului, Stolnici și Țițești), iar alte două au cerut mărirea termenului de răspuns (Mărăcineni și Rociu). Restul nu au răspuns, unele motivând că au prea puțini angajați și nu au timp, iar altele au ignorat total cererea USR.