Varujan Vosganian, în scandalul momentului: „DNA a fost creată pentru a anihila clasa politică”

11

„DNA a fost creată pentru a anihila clasa politică. Dacă faceţi o listă cu oamenii politici din anii 2000, toţi au primit câte o lovitură din partea procuraturii (n.r. red -DNA). Clasa politică a fost transformată întro posibilă clasă de infractori” a susţinut deputatul ALDE Varujan Vosganian în conferinţa de presă organizată la Piteşti.

Democrat liberalul susţine că de peste 13 ani de când a fost înfiinţată Direcţia Naţională Anticorupţie, liderii politici au devenit ţinte pentru procurori şi s-a încercat cu fiecare ocazie şi prin orice mijloc posibil ca să apară dosare cu condamnări.

„Clasa politică a fost nimicită. Nu există om politic, de la un anumit calibru în sus fără probleme penale. Acest lucru are implicaţii drastice asupra imaginii României. Acest act a pornit din 2005 când a apărut această instituţie de nimicire înfiinţată de Traian Băsescu. Înainte de acest punct, nici PSd nu a înlănţuit vrem membru din partidele istorice şi nici invers chiar dacă lupta politică era mult mai ascuţită. Această Procuratură a reuşit ca până în 2018 să nimicească pe absolut toţi liderii politici”a declarat Vosganian.

Deputatul a făcut o analogie cu momentele cheie din istoria României susţinând că dacă ar fi existat un Parchet General şi un Dna multe personalităţi istorice nu ar mai fi apărut în cărţile de istorie. „Vă daţi seama dacă în 1866 ar fi existat un Parchet condus de Lazăr şi o procuratură, câţi dintre iluştrii ar mai fi fost pe pereţi?” a întrebat retoric Varujan Vosganian.