prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vestea momentului! Se deschide un nou lot de autostradă!

Lotul Glina – Vidra al Autostrăzii A0 Sud va fi deschis luna viitoare, a anunțat Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Constructorul turc Alsim Alarko a ajuns pe final cu lucrările la noul tronson de drum de mare viteză în lungime de aproximativ 17 kilometri, iar în această perioadă montează parapetul pe bretelele care asigură accesul în și din A2, dar și așterne ultimul strat de balast în zona kilometrului 55. În cazul în care va menține ritmul lucrărilor, românii vor putea circula direct de la intersecția cu DN6 până la Constanța pe autostradă.

CITEȘTE ȘI: UMBRĂRESCU – MOBILIZARE DE FORȚE PE ȘANTIERUL AUTOSTRĂZII! E APROAPE GATA!

„Ritm bun de lucru pe ultimii 10 km ai lotului 1 (Glina – Vidra) ai A0 Sud! În aceste condiții luna viitoare se va putea circula și pe sectorul de autostradă cuprins între DN4 și A2 (Autostrada Soarelui).

Constructorul turc (Alsim Alarko) al lotului 1 (16,93 km) lucrează acum la:

– montarea parapetului pe bretelele care asigură accesul în și din A2,

– așternere balast stabilizat pe calea 1 în zona km 55+500 (ultimul sector pe care mai trebuie executată acest tip de lucrare),

– executare rosturi de dilatație pe pasajul care traversează A2.

După finalizarea acestor lucrări se va putea circula continuu pe autostradă de la intersecția cu DN6 până la Constanța (A0 Sud și A2), pe o lungime de 236 de km.

Circulația pe Lotul 2 al A0 Sud (#Vidra – #Bragadiru) între intersecțiile cu DN6 și #DN5 a fost deschisă anul trecut (2023) iar în luna aprilie 2024 a fost deschisă și o secțiune de 7 km din lotul 1,  care continuă legătura până la intersecția dintre A0 și #DN4” a anunțat Pistol.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs