Vești bune! Aparatul de testare PCR pentru COVID-19 din Câmpulung – funcțional în câteva zile!

„Așa cum am mai spus, principală noastră preocupare este să asigurăm un bun management al instituțiilor implicate în combaterea coronavirusului, să adoptăm măsuri care au drept rol protejarea populației și să ne implicăm toți în dezvoltarea sistemului medical argeșean. Și iată că eforturile noastre, în lupta pentru combaterea COVID-19, sunt răsplătite, după ce aparatul pentru plasmafereză a fost adus la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești. Acest echipament este folosit la colectarea de plasmă umană și este însoțit de 100 de kit-uri de colectare de plasmă. Scopul acestei donații este de a asigura accesul pacienților infectați cu COVID-19 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalescenți.

Distribuie prietenilor
„A fost o luptă contra cronometru, ca acest aparat să ajungă urgent în județul Argeș și au fost implicați oameni de la cel mai înalt nivel, precum primul-ministru, Ludovic Orban sau conducerea actuală a DSP Argeș și prefectul Emanuel Soare. De asemenea, în curând va fi funcțional și aparatul pentru testare, tip Real Time PCR,  de la la Spitalul Municipal Câmpulung pe care l-am achiziționat prin Unifarm, cu sprijinul Holcim. Le mulțumesc public tuturor celor implicați în acest proiect, pentru efortul depus și pentru că au înțeles cât de importantă este sănătatea argeșenilor și dezvoltarea sistemului medical județean”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.   

Lupta cu această pandemie nu s-a terminat și niciun efort nu este prea mare pentru menținerea sănătății populației și, în acest sens, suntem norocoși că putem aplica și la Pitești o procedură care salvează vieți în toată lumea” transmite PNL Argeș printr-un comunicat de presă.