Vești bune! Construcția Secțiunii 5 a Autostrăzii Pitești – Sibiu este la un pas să fie demarată!

Construcția Secțiunii 5 a Autostrăzii Pitești – Sibiu este la un pas să fie demarată! Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația chinezilor, care au fost eliminați din licitație, iar proiectul a fost atribuit italienilor de la Astaldi.  

Respinge, ca nefondată, contestația formulată de VIAPONTE ROM SRL în numele asocierii CHINA RAILWAY 14TH BUREAU GROUP CO. LTD – VIAPONTE ROM SRL – VIAPONTE PROJETOS E CONSULTORIA DE ENGENHARIA SA în contradictoriu cu autoritatea contractantă COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE SA.


Citește și: Oficial! De astăzi, pacienții români infectați cu COVID-19 vor beneficia de tratamentul miraculous!


Admite cererea de intervenție formulată de ASTALDI SpA. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate”, se arată în decizia CNSC din 16 aprilie, ce poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Vă reamintim că pe 19 martie 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis un raport al procedurii prin care oferta chinezilor a fost exclusă. Totodată, a fost declarată câștigătoare oferta italienilor de la Astaldi. Rămâne de văzut dacă asocierea chinezilor va mai continua bătălia la Curtea de Apel București sau se va putea semna contractul cu italienii.


Distribuie prietenilor

Citește și: Ministrul Sănătătii, sfat în plină pademie: Ieșiți și faceți amor. Chiar cu mai mulți parteneri!


Valoarea estimată a contractului pentru construcţia secţiunii 5 Curtea de Argeș – Pitești este de 1,83 miliarde de lei, fară TVA. În octombrie 2017, CNAIR a primit pentru acest contract opt oferte:

  1. Astaldi SpA
  2. Asocierea China Railway 14th Bureau Group Co Ltd – Viaponte Rom SRL – Viaponte Projetos e Consultoria de Engenharia SA
  3. Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pizzarotti SA
  4. Asocierea Itinera SpA – Retter Projectmanagement SRL
  5. Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA
  6. Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA)
  7. Asocierea Tirrena Scavi SpA – Toto SpA Costruzioni Generali
  8. Asocierea Trameco SA – Vahostav SK as – Construcții Erbașu SA – Vega ’93 SRL – East Water Drillings SRL

citește și: ULTIMĂ ORĂ! Primul ARTIST român UCIS de coronavirus!


Secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Piteşti este amplasată în județul Argeș şi are o lungime de 30,35 km. Traseul acesteia va începe în zona localităţii Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș, până la actuala centură a Municipiului Pitești.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.