prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vești bune! Pensionarii care pot primi mai mulți bani la pensii! Anunțul autorităților!

Vești bune! Pensionarii care pot primi mai mulți bani la pensii! Anunțul autorităților!

Daniel Baciu, şeful Casei Naţionale de Pensii, a anunțat recent că o parte dintre pensionarii români vor putea primi bonusuri, în funcţie de stagiul de cotizare. Concret, după discuţiile pe care România le-a avut cu Comisia Europeană, care încurajează prelungirea activitităţii românilor, cei care rămân să lucreze mai mulţi ani decât necesarul pot primi nişte bonusuri care să îi ajute apoi la pensie.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! CUNOSCUT MEDIC PITEȘTEAN-MORT ÎNTR-UN GRAV ACCIDENT DE CIRCULAȚIE!

„Se poate adăuga un număr de puncte de vechime, ca un fel de bonus, pentru cei care au contribuit peste stagiul de cotizare de 25 de ani la care se raportează valoarea punctului de pensie. S-ar putea ca pensionarii să primească şi un bonus dacă lucrează peste 25 de ani. Astfel, la formula de recalculare a pensiilor prezentă, la acelaşi număr total de puncte contributiv, calculat pe contributivitate, se mai poate adăuga acel bonus, acele puncte de fidelitate, pentru cei care lucrează mai mult decât stagiul mediu de cotizare.

Aceasta este şi o cerinţă pe care am avut-o la discuţiile cu Comisia Europeană pentru a stimula prelungirea în activitate şi a cotiza mai mult decât stagiul stabilit de lege. Varianta prezentată e valabilă pentru aproximativ toate cele cinci milioane de dosare de pensie aflate în plată care sunt acum în sistemul public.”, a declarat şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu.

Pensia va fi egală cu numărul de puncte ori cu valoarea punctului de referință (VPR). Punctul de referință reprezintă valoarea punctului de pensie, care în prezent este de 1,785 de lei împărțit la stagiul de cotizare care este de 25 de ani pentru toată lumea.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs