Vești bune pentru tinerii care vor să-și cumpere o locuință!

102

Senatul a adoptat azi un proiect de lege prin care firmele de dezvoltare imobiliară și constructorii de clădiri o să fie obligați anual să transfere 1% din valoarea profitului brut, dacă acesta va depăși un milion de lei, către un fond destinat locuințelor pentru tineri. Aceste sume, conform proiectului, vor fi deductibile.

Proiectul de lege mai trebuie să primească și votul Camerei Deputaților, să fie promulgat de președintele țării și să apară în Monitorul Oficial, pentru a se aplica efectiv., potrivit Bugetul.ro.

Propunerea vizează crearea unui fond care să ajute persoanele tinere să achiziționeze locuințe, iar finanțarea efectivă a fondului se va face prin transferul unei părți de 1% din profitul brut generat de anumite firme, la finalul precedentului an fiscal. Firmele ce vor fi obligate să contribuie la acel fond vor fi cele cu profit brut de cel puțin un milion de lei, dacă se ocupă cu dezvoltarea imobiliară sau construirea de clădiri.

„Societățile ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 4110 «Dezvoltare (promovare) imobiliară» și 4120 «Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale», care, la finalul ultimului an fiscal, au avut un profit brut minim de 1.000.000 lei, vor transfera 1% din acesta către Fondul de Solidaritate «Locuințe pentru tinerii români»”, este precizat în proiect.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here