prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vești bune pentru turiștii români! Drumul spre Grecia – mai scurt!

Vin vești bune pentru românii care și-au planificat un concediu de vară în Grecia. Autoritățile de la Atena au făcut anunțul care schimbă total planurile de vacanță. Drumul spre Grecia va fi, din această vară, mai scurt și mai rapid. Tunelul care leagă Bulgaria de Grecia este gata și, cât de curând, va fi deschis circulației.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! S-A AFLAT CINE A BLOCAT LUCRĂRILE LA NOUL STADION DIN PITEȘTI! FIRMA – ABONATĂ LA BANI PUBLICI!

Potrivit presei bulgare, după mai multe întârzieri, tunelul va fi deschis traficului în data de 20 februarie. Face parte din autostrada Struma (parte a E79) și este cel mai lung tunel din istoria Bulgariei. Este un vis împlinit pentru turiștii care deja se gândesc la o vacanță pe una dintre insulele grecești, mai ales pentru noi, românii, care, de cele mai multe ori, preferăm să mergem cu mașinile personale. Această veste era așteptată de foarte mulți ani, având în vedere că Grecia este în fruntea topului când vine vorba de concedii.

Statul elen anunță că a decis să renunţe la ghişeele unde se plătea taxa de autostradă. În loc acelor gherete vor fi introduse sistemele free flow, pe viitor, şoferii fiind taxați în funcţie de numărul de kilometri parcurşi pe autostradă.

Potrivit presei bulgare, tunelul „Jeleznița” este ultima secțiune a autostrăzii, care își ia numele de la râul Struma. Este un tunel dublu, lung de doi kilometri, situat lângă orașul Blagoevgrad din sud-vestul Bulgariei, iar bugetul inițial al proiectului a fost de 128 de milioane de euro. Pe lângă tunelul propriu-zis, proiectul mai include și celelalte lucrări rutiere necesare pentru a-l conecta la autostradă, care au o lungime totală de aproximativ 2,5 kilometri, la intrarea și la ieșirea acestuia.

Detalii despre cel mai lung tunel din istoria Bulgariei

Format din două secțiuni independente, tunelul a început să fie construit spre sfârșitul anului 2019. El îndeplinește toate specificațiile moderne privind sistemele de siguranță, ventilația și infrastructura pe care trebuie să o aibă în caz de urgență. Infrastructurile includ patru pasarele pentru pietoni și două pentru vehicule, dar și un heliport.

Autostrada Struma are o lungime totală de 173,28 km și leagă capitala Bulgariei de granița cu Grecia, Kulata – Promachonas, și face parte din Coridorul IV Pan-European. Ea are o importanță strategică pentru dezvoltarea regională, deoarece va lega vestul și centrul Europei de Marea Egee. Secțiunea greacă a autostrăzii ajunge până la Salonic.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs