prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vești proaste! Cresc ratele românilor! Cine va plăti mai mult de la 1 octombrie?

Vești proaste! Cresc ratele românilor! Cine va plăti mai mult de la 1 octombrie?

Vești proaste! Românii care au rate la credit legate de IRCC vor ajunge să plătească, de la 1 octombrie, aproape la fel de mult ca românii cu ROBOR. Concret, valoarea IRCC aferentă trimestrului II din 2023 este de 5,96% pe an, în creștere cu 0,02% față de T1 (5,94%). În prezent, aproximativ 450.000 de români au credite cu rate legate de IRCC.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: BENZINĂRIA MOL DE LÂNGĂ MCDONALD’S SE ÎNCHIDE! AFLĂ MOTIVUL!

IRCC trimestrial, cel folosit la credite, se stabilește drept media aritmetică a valorilor IRCC zilnice comunicate pentru trimestrul anterior (se iau in considerare toate zilele lucrătoare din trimestru), urmând a se aplica de fiecare instituție de credit pentru trimestrul următor. IRCC, folosit la creditele cu dobândă variabilă contractate după mai 2019, pare că s-a stabilizat în jurul valorii de 6% pe an.

ROBOR la trei luni și IRCC s-au apropiat foarte mult în ultimele trimestre, după că scăderea ROBOR a coincis cu creșterea IRCC.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs