prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vești proaste! Se scumpesc taxele la facultățile din România! Află de când și cu cât!

Se scumpesc taxele la facultățile din România! Află de când și cu cât! Studenții care vor fi pe pe locurile cu taxă sunt fi nevoiți să scoată din buzunare chiar și câteva mii de lei în plus pentru studii, asta după ce, majoritatea Universităților din România au anunțat că își măresc taxele.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! PROFESOR UNIVERSITAR, REȚINUT PENTRU LUARE DE MITĂ!

Și nu cu puțin, reprezentanții universităților susținând că au fost nevoiți să ia această decizie ca urmare a creșterii prețurilor la utilități din ultima perioadă. Dacă unele dintre ele vor majora tariful doar cu 300 de lei pe an, la altele taxele pot crește și cu 1500 de lei. Taxe mărite se vor aplica doar noilor studenți pentru că cei care studiază deja să nu fie împinși să renunțe din cauza scumpirilor.

  • De exemplu, la Facultatea de Teatru și Film din cadrul UBB din Cluj tariful anual de studii pentru cei admişi la locurile cu taxă va creşte de la 5000 de lei la 6500 de lei.
  • Și la Facultatea de Drept din Cluj, taxa va crește de la 3600 la 5000 lei.
  • La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași taxa va fi majorată cu cel mult 20%. Studenţii care se vor înscrie anul viitor la facultăţile de Litere, de Istorie sau de Biologie vor plăti mai mult cu 300, respectiv 500 de lei.
  • Universitatea Transilvania din Brașov va creşte taxele din toamnă doar pentru studenţii de la medicină: cu 1000 lei, potrivit stirileprotv.ro.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs