Victoria lui Hristu de la Vlădești, deschide drumul primarilor demiși de ANI

56

Primarul de la Vlădești poate să își reia mandatul. Cristian Dică Hristu a câștigat la Curtea de Apel Pitești procesul intentat Prefecturii Argeș. Edilul a contestat ordinul de demitere emis de prefectul Emilian Dragnea, magistrații dându-i câștig de cauză, iar astfel se poate întoarce la conducerea comunei.

Condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare

Acuzat, încă din iunie 2015, că ar fi făcut afaceri cu rude, în timpul în care deţinea funcţia de consilier local, primarul, după primirea veştilor, a contestat învinuirea. Potrivit ANI, Cristian Dică Hristu „a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativ şi penal, după ce ar fi făcut afaceri în familie, în perioada în care deţinea funcţia de consilier local, întrucât a participat la deliberări şi a votat pentru aprobarea hotărârii Consiliului Local al comunei Vlădeşti, prin care a fost însuşit contractul având ca obiect furnizare lemne foc esenţă tare, în valoare totală de 20.000 de lei, încheiat între CL al comunei Vlădeşti, în calitate de achizitor, reprezentat prin primar, şi SC Hristo Unico SRL, în calitate de furnizor, reprezentată prin administrator (societate comercială al cărei asociat unic şi administrator este cumnata sa.”).

Edilul a pierdut procesul cu ANI în decembrie 2015, dar a contestat raportul în instanţă, iar Curtea de Apel Pitești i-a respins acţiunea. Edilul din Vlădeşti a mers însă mai departe şi a făcut recurs şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Nici de această dată decizia nu este una favorabilă primarului, deoarece ultima cale de atac a acestuia a fost respinsă. Astfel, pe 31 mai 2017, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins recursul „declarat de Dică Hristu Cristian”, declarat ca nefondat. Sentinţa fiind definitivă.