Victorie pentru FC Argeş!

59

FC Argeş s-a impus în faţa Olimpia Satu-Mare cu 2-1. Alb violeţii au obţinut victoria cu mari emoţii reuşind astfel să se distanţeze de retrogradare.

Piteştenii au avut numeroase ocazii să marcheze încă din primele minute, dar oaspeţii au deschis scorul în a doua repriză prin mijlocaşul Ionuţ Năstăsie, cu un şut de la marginea careului. Cu o jumătate de oră înainte de final, piteştenii şi-au dublat avantajul pe tabela de marcaj, graţie golului marcat de Alin Popa, şut plasat din interiorul careului. Portarul gazdelor a salvat un gol ca şi făcut, blocând şutul din câţiva metri al lui Cristi Munteanu.

Olimpia Satu-Mare au reus din handicap prin Villand. Au urmat 15 minute infernale în care oaspeţii au alergat după egalare. Nu au reuşit să concretizeze pe tabelă şi astfel FC Argeş a bifat al doilea succes din cele trei partide jucate sub comanda cuplului de interimari Eduard-Ciobanu.

„Oaspeţii au jucat meciul vieţii lor deşi toată lumea le cânta prohodul. Aţi văzut cât de scump şi-au vândul pielea. Vreau să-mi felicit din suflet jucătorii pentru că înainte de meci mi-au spus că o să-mi dovedească în teren încrederea şi aprecierea lor în mine. Prea multe lucruri într-o săptămână, două nu se pot face. Am încercat să imprim echipei un stil de joc cu liniile mai avansate, însă jucătorii nu au acele deprinderi de a juca ofensiv. Le-am spus înainte de meci să recupereze cât mai multe mingi în faza ofensivă şi în defensivă” a declarat Augustin Eduard, antrenorul interimar al FC Argeş.

„Meciul cu FC Argeş a fost un exemplu foarte clar că în fotbal cine greşeşte mai puţin acela învinge. Noi am greşit mai mult atât pe faza defensivă, cât şi pe faza ofensivă. FC Argeş a avut câştig de cauză. Am închis bine spaţiile în prima repriză, i-am prins pe contraatac, am avut şi penalti. A doua repriză am primit două goluri pe două greşeli flagrante. La 2-0 am schimbat sistemul şi am pus presiune. Am dominat, am avut multe ocazii, dar nu am reuşit să marcăm. Meritam un rezultat de egalitate având în vedere jocul prestat. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru prestaţie. Au arătat că îşi respectă meseria, că îşi respectă clubul cu toate problemele pe care le avem. Facem eforturi  să încheiem campionatul şi să ne reorganizăm din ianuarie” a spus Zoltan Ritli, antrenorul Olimpiei Satu-Mare.