VIDEO: Arde pădurea la Valea Mare Pravăț

46

Arde pădurea la Valea Mare Pravăț. Incendiul a izbucnit în urmă cu puțin timp în localitatea Valea Mare Pravăț, pe Valea Cârstii, într-o pădure fără pază ce aparține unei familii din zonă, obținută în urma unor retrocedări.

Se pare că incendiul s-a aprins de la o țigară aruncată la întâmplare. În această perioadă foarte multe persoane de etnie romă i-au pădurile la rând pentru a culege urzici pe care le vând la prețuri piperate pe la locuitorii din Câmpulung.

Cum niciodată în aceste cazuri pompierii nu au identificat niciun vinovat, nici noi nu putem să acuzăm pe nimeni. Dar în Muscel se aprind câteva incendiii de vegetație în fiecare zi, la care zeci de pompeiri sunt nevoiți să intervină.

Incendiul care este în desfășurare la pădurea de pin a atras multe forțe în zonă. Vorbim aici de 10 pompieri, 4 reprezentanți ai Ocolului Silvic Câmpulung și 10 voluntari de la SVSU Valea Mare Pravăț.

Este un pericol ca focul să nu fie stins în timp util și să se extindă pentru că terenul este destul de uscat, pentru că nu a plouat de mai mult timp.