prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

VIDEO. Au început defrișările pe lotul Boița – Cornetu al Autostrăzii Pitești – Sibiu! Când vor avea loc primele lucrări?

Constructorul lotului Boița – Cornetu al autostrăzii Pitești – Sibiu a început recent defrișările în zona Câineni – Râul Vadului, unde va fi construit și cel mai dificil tunel al viitoarei autostrăzi. După eliberarea tersamanetului, turcii de la Mapa-Cengiz vor demara lucrările propiu zise la secțiunea 2 care se va întinde pe 31 kilometri. Termenul de execuție pentru cel mai dificil lot de autostradă din România este de 50 de luni de la emiterea Ordinului Pentru Începerea Lucrărilor, însă un termen realist, dată fiind complexitatea lucrărilor ar fi după 2030. Primele lucrări, estimate a începe în mai vor fi la viaductul de la Boița (700 metri), conexiunea cu lotul 1 Sibiu-Boița deschis de PORR în decembrie 2022.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! S-A AFLAT CINE A BLOCAT LUCRĂRILE LA NOUL STADION DIN PITEȘTI! FIRMA – ABONATĂ LA BANI PUBLICI!

Cele mai noi imagini cu lucrările pentru defrișarea pădurii din zona Câineni au fost publicate pe Canalul YouTube Radu Ignat:

Traseul pe Valea Oltului conform Avizului de Mediu:

,,În zona localităţii Boiţa s-a propus amplasarea Centrului de întreţinere şi coordonare (CIC) Boiţa. Traseul autostrăzii ocoleşte pe la vest localitatea Boiţa, apoi intră în defileul Oltului. În această zonă se vor realiza 2 tuneluri, unul de 250 m şi unul de 360 m. Traseul se continuă pe partea dreaptă a râului Olt, iar apoi îl traversează ajungând pe partea stângă a acestuia. Pentru evitarea sectorului sinuos al Oltului din zona Lazaret, traseul se va desfăşura pe partea stângă a DN 7, traversând zona muntoasă prin două tuneluri cu o lungime de circa 1,39 km. În zona km 27 a fost propusă o parcare de scurtă durată amplasată atât pe partea stânga, cât şi pe partea dreaptă a autostrăzii, şi un punct de sprijin. În continuare traseul autostrăzii se va desfăşura în lungul râului Olt, pe partea stângă a acestuia traversând ulterior dealul Urii, la vest de localitatea Câinenii Mari, printr-un tunel cu o lungime de circa 1,59 km. În continuare traseul autostrăzii se menţine în lungul râului Olt, a lacurilor de acumulare Robeşti şi Cornetu, pe partea stângă a acestora, până în apropierea localităţii Racoviţa unde traseul intră pe valea Băiaşului. În zona amenajării hidroenergetice de la Robeşti, traseul autostrăzii traversează versantul stâng al Oltului printr-un tunel cu o lungime de circa 0,9 km. Apoi traseul autostrăzii traversează versantul stâng al Oltului printr-un tunel cu o lungime de circa 455 m, după care urmează un nod rutier propus pentru a face legătura cu DN 7 prin DJ 703 M (Curtea de Argeş – Cornetu). În apropierea confluenţei râului Băiaş cu Olt s-a propus amplasarea Centrului de întreţinere şi coordonare (CIC) Cornetu şi a spaţiului de servicii tip S2.”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs