VIDEO: Flacăra Unirii a fost adusă la Câmpulung, după cel mai lung marș pe jos!

25

500 de tineri din România şi Republica Moldova au pornit într-un marş care va lega din nou cele două ţări. Au plecat din Alba Iulia, după ce au rememorat acolo Marea Adunare Naţională de la 1 Decembrie 1918. Însoţiţi de flacăra Unirii, aprinsă în fața Catedralei, au plecat pe jos, spre Chișinău. Participanţii vor parcurge 1.300 de kilometri și vor străbate 300 de localităţi. Marșul Centenarului va dura două luni.

Flacăra Unirii, cu însemnele Moldovei istorice, aprinsă acum 3 săptămâni la Alba Iulia a ajuns și la Câmpulung Muscel.

Traseul a fost ales ținând cont de momentele istorice din Primul Razboi Mondial și evenimentele importante pentru Marea Unire.

30 de tineri au venit pe jos la Câmpulung, tocmai de la Corbi, pe o distanță de 35 de km, după ce au fost cazați regește o noapte de primarul Virgil Baciu, pe plaiurile muscelene.

Tinerii au fost primiți de câmpulungeanul Mihai Eftimie, cunoscut ca fiind singurul susţinător vehement al Unirii Basarabiei cu România și de Emil Hagi la Muzeul ARO din Câmpulung.

De aici, grupul a mers la mânăstirea Negru Vodă unde au descoperit cele două morminte ale domnitorilor care au pus bazele primei Capitale a Țării Românești la Câmpulung. Aici au fost întâmpinați de starețul Serafim Caiea care le-a spus o rugăciune pentru o călătorie binecuvântată deoarece mai au de parcurs un traseu lung și prin Târgoviște, după ce vor depune o coroană de flori la Mausoleul Mateiaș.