VIDEO: Olimpicii la matematică instruiți de militari la Câmpulung!

39

Olimpicii la matematică instruiți de militari la Câmpulung! De la începutul săptămânii orașul de la poalele Mateiașului găzduiește tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro.

Anul acesta în tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro participă 180 elevi din clasele IV-XII, 6 invitați dintre cei mai buni elevi de la Olimpiada Națională de Matematică și Balcaniada de Juniori și 25 de profesori de specialitate.

Militarii de la Batalionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele au deschis larg porțile unității pentru acești viitori olimpici.

Programul a fost organizat de locotenentul colonel Gabriel Biță, locțiitor al comandantului locotenent colonel Ionuț Ilinca care este în concediu de odihnă.

Locotenentul colonel Biță i-a preluat pe olimpici de la poarta unității după care le-a prezentat câteva date istorice ale acestei unități.

Olimpicii au vizitat atelierele de pe platoul unității și au respectat regulile de mânuire a echipamentelor militare. Preotul militar, Gheorghe Nicolescu le-a vorbit viitorilor olimpici despre capela unității în care acesta slujește și îi ajută pe militari.