VIDEO: ,,Şefii de poliţie care au ascuns problemele sub preș, ar trebui să facă un pas înapoi”

DISTRIBUIȚI
alegeri2014, MAI, jandarmi, ponta, johannis

Polițiștii au demonstrat de fiecare dată că sunt o castă profesională, că sunt uniți atunci când își susțin drepturile și condiția profesională. Cu toate acestea, există o limită peste care această unitate de castă profesională nu poate trece – încălcarea legii. 

MAI recunoaște faptul că, în timp, au mai existat derapaje grave la unii polițiști, ceea ce înseamnă, în viziunea conducerii ministerului, că sistemul actual nu are pârghii eficiente de verificare, testare, cunoaștere. 

Ministrul afacerilor interne apreciază absolut necesară o evaluare de ansamblu a managementului Poliției, de la toate nivelele. Iar acest lucru se poate face doar printr-o diagnoză serioasă de sistem. 

Oamenii de bună credință din Poliție știu mai bine ca oricine altcineva că sistemul este vechi, insuficient organizat și prost gestionat în multe domenii. 

Este nevoie de o reformă adevărată și vom vedea dacă această reformă va putea fi făcută cu aceleași persoane care au condus acest sistem în ultimii ani. 

Ministrul de interne a decis că, până ce se va termina această diagnoză de sistem, toți acei șefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preș, ar trebui să facă un pas înapoi.