VIDEO: Sute de persoane au nevoie de un medic de familie!

Sute de persoane au nevoie de un medic de familie! De ceva timp, la Poienarii de Muscel trena o problemă care îi afecta în mod direct pe locuitorii comunei. Medicul de familie Nicolae Chiru, cel pe listele căruia erau înscrişi majoritatea cetăţenilor, nu îşi mai putea trata pacienţii, fiind la rândul său, bolnav.

Acest lucru era în detrimentul locuitorilor din comuna Poienarii de Muscel, acolo unde profesa Nicolae Chiru, pentru că, fiind blocat, postul nu poate fi ocupat de nimeni, deşi ar exista o cerere din partea unei doctoriţe în vârstă de 37 de ani, venită de la Timişoara şi stabilită la Schitu Goleşti, în comuna învecinată.

În aceste condiţii, pacienţii care erau pe listele sale vor trebui să se mute la un alt medic de familie. Numai că acest lucru, nu este posibil în acest moment.  Totul s-a blocat la Casa de Asigurări de Sănătate Argeș.

Distribuie prietenilor

Nicolae Chiru este acuzat de multă vreme de pacienţii săi şi de autorităţile locale din comună că nu îşi respectă programul, că şi-a transformat maşina personală în tomberon şi gospodăria proprie în rampă de gunoi şi că are un comportament deviant. Reprezentanţii CAS Argeş au fost informaţi că acesta continuă să elibereze reţete şi adeverinţe medicale pentru cei care sunt scutiţi de muncă deşi el fusese deja suspendat din activitate. Însă, avea termen pentru a contesta decizia. Cum, între timp, nimeni nu a putut lua legătura cu el pentru a discuta situaţia iar termenul respectiv a expirat, CAS Argeş a luat decizia de a-i rezilia contractul şi a anunţat acest lucru oficial într-un comunicat de presă.

Ca urmare a nerespectării obligațiilor contractuale asumate de furnizori prin contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, începând cu data de 8.10.2018, contractul de servicii medicale pentru asistență medicală primară – medicină de familie – încheiat cu CMI Dr. Nicolae Chiru, încetează prin reziliere.

Edilul localității, Ion Banzea este foarte supărat. A făcut chiar o adresă la Ministerul Sănătății pentru a se lămuri de ce nu poate veni alt medic în locul celui care s-a pensionat pe caz de boală, iar 700 de localnici nu pot beneficia de serviciile medicale ale unui specialist.