prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Violonista Ioana Cristina Goicea revine la Filarmonica Pitești!

Filarmonica Pitești organizează joi, 6 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, un concert simfonic extraordinar cu pagini muzicale semnate de Grieg și Ceikovski. Alături de orchestra simfonică a instituției revin dirijorul Constantin Grigore și violonista Ioana Cristina Goicea. În program: J. Sibelius – Concertul pentru vioară și orchestră și F. Schubert – Simfonia Nr. 8 în Si minor, D 759.D 759.

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia și a susţinut concerte cu: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti, Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova ș.a. În prezent, este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

Născută într-o familie de muzicieni, mama fiind violonista Cristina Anghelescu, Ioana Goicea a dus mai departe tradiţia familiei, studiind, de la patru ani, vioara. Absolventă a  „Hochschule für Musik und Theater Rostock” din Germania şi bursieră a Fundaţiei „Matzen Stiftung” din Hamburg, a repurtat numeroase succese. Pe lângă îndrumarea Cristinei Anghelescu, a beneficiat şi de sfaturile maestrului Ştefan Gheorghiu. Are un palmares impresionant, peste 25 de premii naţionale şi internaţionale, în Germania, Cehia, Italia, România. A fost invitată, ca solistă, în concertele Orchestrei de Cameră Radio, ale Orchestrei Naţionale de Tineret, ale orchestrelor filarmonicilor „George Enescu” Bucuresti, „Moldova” Iaşi, „Mihail Jora” Bacău, „Oltenia” Craiova, „Transilvania” Cluj-Napoca, „Paul Constantinescu” Ploieşti, ale orchestrelor simfonice din Braşov, Galaţi, Botoşani, Oradea, iar în străinătate în Italia, Germania, China, Republica Moldova. Cântă pe o vioară „Vincenzo Rugieri” (1720), oferită de Fundaţia „SinfonimaStiftung” din Mannheim.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.