Violonistul Gabriel Croitoru și dirijorul Mihail Agafița revin la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 19 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic extraordinar cu pagini muzicale semnate de Mozart și Schubert. Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Mihail Agafița, va urca pe scenă violonistul Gabriel Croitoru.

În program: W A Mozart – Uvertura Don Giovanni și Concertul pentru vioară și orchestră nr. 4 și F Schubert – Simfonia nr. 5.

Născut în oraşul Călăraşi, Republica Moldova, Mihail Agafiţa a studiat dirijatul şi chitara la Academia de muzică, teatru şi arte plastice din Chişinău (Republica Moldova), apoi Conservatorul şi masterul în dirijat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A dirijat peste 500 de concerte simfonice, spectacole de operă şi spectacole de balet, cu ansambluri din România, Republica Moldova, Spania, Finlanda, Statele Unite, Rusia, Ucraina, Belarus, Grecia, Portugalia, Italia, Franţa, Monaco, Malta si Tunis. Dirijor al Filarmonicii Naţionale a Republicii Moldova, Mihail Agafiţa a participat la numeroase festivaluri de muzică în Europa. A mai fost la pupitrul dirijoral al Filarmonicii Piteşti în stagiunile trecute.

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Gabriel Croitoru are, în palmares, ca solist, peste o mie de concerte cu filarmonicile din ţară, dar şi din străinătate, acompaniat de celebre orchestre, precum London Royal Philharmonic, Monte Carlo Symphony sau Lyon Symphony. Apreciat pentru tehnica sa de însuşi Yehudi Menuhin, Gabriel Croitoru cântă, din 2008, pe vioara „Guarneri del Gesu”, care i-a aparţinut lui George Enescu, vioară pusă la dispoziție și aflată în patrimonial Muzeului Național „George Enescu”. Violonist care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Gabriel Croitoru a mai cântat la Filarmonica Pitești atât în concerte camerale, cât și simfonice.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.