prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vizita la dentist poate duce la rezultate fals-pozitive la testul antidrog? Ce anume te poate pune în pericol?

Drugtestul a devenit o adevărată spaimă pentru șoferi, în condițiile în care unele și cele mai banale alimente sau medicamente pot genera un rezultat fals-pozitiv. Dar, dacă faci o anestezie la dentist, riști să ieși pozitiv la testul antidrog?

CITEȘTE ȘI: VIDEO. AU ÎNCEPUT DEFRIȘĂRILE PE LOTUL BOIȚA-CORNETU AL A1! IMAGINILE MOMENTULUI!

Tot mai mulți șoferi se tem de testele rapide antidrog ale poliției, deoarece chiar și cele mai inofensive alimente sau medicamente pot genera rezultate fals-pozitive. Un caz surprinzător este cel al anesteziei administrate la dentist, care poate face ca un șofer să iasă pozitiv la testul antidrog, chiar dacă nu a consumat nici o substanță ilegală.

Mulți șoferi au fost surprinși să afle, la testele rapide antidrog ale poliției, că au ieșit pozitiv la anumite substanțe. Asta în condițiile care știau că nu au consumat nici un fel de stupefiant.

Un exemplu este cântăreața Xonia, la care aparatul drugtest a indicat prezența în salivă a cocainei. Dar, după mai bine de jumătate de an, testele de laborator au infirmat rezultatul. Astfel, dosarul penal deschis de autorități împotriva sa a fost clasat, iar artista a fost exonerată. Rezultatul a fost considerat fals-pozitiv.

Din păcate, aparatele antidrog de testare rapidă folosite de Poliția Rutieră dau foarte multe rezultate fals pozitive.

Experiment: Ieși pozitiv la testul antidrog după o anestezie la dentist?

Polițistul Tavi Perțea a realizat un experiment pentru a vedea dacă ieși pozitiv la testul antidrog după o anestezie la dentist. Acesta a mers la un cabinet stomatologic unde un medic specialist i-a administrat, cu seringa, o cantitate „obișnuită” de anestezic.

„Au trecut aproximativ 40 de minute de când am făcut anestezia. Medicul dentist mi-a spus că nu ar trebui să ies pozitiv pentru că pe prospect nu scrie că se interzice condusul, dar vreau să fiu sigur”, a explicat polițistul.

Acesta a folosit un dispozitiv de testare antidrog similar cu cel al Poliției Rutiere.

A recoltat mostră de salivă din cavitatea bucală, a introdus-o în drugtest și a așteptat câteva minute pentru a vedea care este rezultatul.

„Rezultatul drugtest: Toate liniile s-au făcut roșii, la toate cele șase substanțe interzise. Pot să spun că sunt negativ, aș putea conduce fără probleme. Deci se confirmă ceea ce a spus dentistul. Și anume că injecția se face cu adrenalină, nu cu opiacee sau canabis. Deci, putem conduce în siguranță”, a precizat Tavi Perțea.

Așadar, nu există riscul de a ieși pozitiv la testul antidrog după o anestezie la dentist.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs