Voluntari, plătiți să se infecteze cu coronavirus. Află suma!

0

Marea Britanie va fi prima țară din lume care va infecta intenționat oameni cu coronavirus. Totul face parte dintr-un program bine pus la punct, pentru a găsi cât mai repede un vaccin eficient. 90 % din voluntarii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani vor fi infectați cu coronavirus prin nas.

Dacă va fi aprobat de autoritățile de reglementare, cercetătorii speră că studiul va intensifica eforturile de a dezvolta un vaccin, primul fiind așteptat doar la începutul anului viitor. Voluntarii au vârste cuprinse între 18 și 30 de ani – grupul considerat a fi cel mai puțin expus riscului de SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19. După primirea unei doze, li se va cere să rămână la clinică timp de două săptămâni și jumătate, în timp ce simptomele lor sunt monitorizate non-stop.

Distribuie prietenilor

Încă nu a fost făcută publică suma cu care vor fi plătiți voluntarii, dar persoanele care participă la studiu ar putea fi plătite cu peste 4.000 de lire sterline pentru implicarea lor în proces, potrivit Financial Times. Pentru studii similare pentru gripă realizate de către aceeași companie, hVIVO, s-au oferit participanților până la 3.750 lire în trecut.

Voluntarii vor fi plătiți pentru timpul petrecut în clinică. De asemenea, aceștia vor fi monitorizați până la un an după aceea, pentru a se asigura că nu există efecte negative pe termen lung.