Vreme schimbătoare în toată țară! Prognoza meteo pentru următoarele zile

DISTRIBUIȚI

Miercuri, valorile termice vor continua să se situeze în jurul celor climatologic specifice datei. Se va înnora treptat la început în vest, nord-vest şi în centru, precum şi în zonele montane şi submontane aferente, apoi şi în restul ţării. Doar izolat şi trecător, la munte se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană, în special la altitudini mari. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât cele înregistrate în ziua anterioară vor fi cuprinse între 5 şi 12 grade.

Joi, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiuni și 12 grade la Giurgiu. Temporar se vor semnala precipitații slabe în regiunile sudice și la munte. Acestea vor fi sub formă de ploaie, la munte vor fi mixte, iar la altitudini mari va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mult mai reduse, pe spații mici și în nord-vestul și estul țării.

Vineri, temporar se vor semnala precipitații slabe, local în regiunile intracarpatice și în zona montană, iar pe arii mai restrânse, în special în prima parte a zilei și în cele sud-estice. Acestea vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, iar la munte mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în special în masivele vestice și sud-vestice, iar la cote mai reduse și pe spații mai mici și în vestul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 13 grade, cu cele mai mari valori în Oltenia, la Drobeta Turnu Severin.