Vremea severă alungă pelerinii de la moaștele Cuvioasei Parascheva

12
pelerinaj, moaste, sf_parascheva, iasi

Numărul pelerinilor care stau la rând pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, Sfintei Maria Magdalena, Sf Ioan Gură de Aur și la un fragment din lemnul Sfintei Cruci a scăzut din cauza frigului și a ploii abundente. 

Potrivit Agerpres, dacă în zilele trecute pelerinii trebuiau să stea la un rând de aproximativ doi kilometri pentru a ajunge la baldachinul cu raclele sfinților, luni dimineața, din cauza frigului, credincioșii stau la un rând de câteva sute de metri.

Peste 160 dintre pelerinii care au venit la Iași pentru a se închina la sfintele moaște au avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Grupării Mobile Bacău, Marius Țăranu, de vineri seara și până în prezent opt persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Niciuna dintre aceste persoane nu este în stare gravă, ei fiind stabilizați.

Ziua de 14 octombrie reprezintă pentru întreaga Ortodoxie o sărbătoare prilejuită de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. În această perioadă, mii de pelerini vin la Iași din toate colțurile țării dar și din afara granițelor, ca să o cinstească pe ocrotitoarea Moldovei.