prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

When violin meets guitar, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești găzduiește vineri, 26 ianuarie, la Centrul Multifuncțional, recitalul cameral When violin meets guitar, susținut de violonista Natalia Pancec și chitaristul Emilian Florentin Gheorghe. Cei doi artiști vă dau întâlnire de la ora 19.00, în program regăsindu-se lucrări reorchestrate de Antonio Vivaldi (Anotimpurile), Black Sabbath, Yngwie Malmsteen, Pink Floyd, Deep Purple, Ciprian Porumbescu, Metallica, Led Zeppelin, Queen, George Enescu.

Dihotomia prezentă de la începutul până la finalul concertului întărește legăturile dintre cele două epoci, artiștii reușind să prezinte cele două ere ale muzicii ca una singură. Violoniosta Natalia Pancec redă până la ultima nuanță orice tresărire din muzica lui Vivaldi, orice durere sau fericire din muzica protorock-ului anilor ΄70-΄80, iar chitaristul Emilian Florentin Gheorghe are, prin sunet, rezolvări și răspunsuri la toate întrebările.

„Dacă ar fi trăit acum, Vivaldi, cu toată imaginația sa debordantă, cu ușurimea incredibilă de a crea linii melodice de neuitat, cu talentul său de a se conecta cu cele mai adânci resorturi ale publicului, ar fi fost cu siguranță un star, chiar un rock star, adulat de public și de colegii de breaslă. Acum, Natalia si Flores l-au readus în actualitate pentru cei care poate se simt intimidați de sălile de concert clasice, dar îndrăznesc mai degrabă să se apropie de temele vivaldiene într-o formulă accesibillă, într-o variantă de orchestrație care nu știu să mai fi fost realizată până acum. Natalia și Flores au ales o zonă sonoră pe un tărâm neutru, între sunetul clasic al viorii Nataliei și libertatea chitarei lui Flores”. (Oana Drăgulinescu, muzicolog).

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.ambilet.ro, prețul unuia fiind 95, 85 sau 80 de lei, în funcție de categoria locului.

Concertul cameral a fost sold out la Ateneul Român.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs