prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Zeci de kilometri de autostradă – scoși la licitație! Anunțul momentului!

Peste 30 de kilometri de autostradă vor fi scoși la licitație în perioada următoare, după ce Guvernul va aproba proiectul pentru idicatorii tehnico-economici ai secțiunii Pașcani – Suceava ai Autostrăzii A7. Proiectul, în valoare de aproximativ 9 miliarde lei, a fost publicat recent de către Ministerul Transporturilor.

CITEȘTE ȘI: SCHIMBĂRI DRASTICE! ȘOFERII RĂMÂN FĂRĂ PERMIS DACĂ FAC ASTA!

Parte a A7 (Autostrada Moldovei), sectorul Pașcani – Suceava (62 de km) are o valoare estimată (construcție) de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport. Autostrada va fi împărțită în două loturi, care vor fi licitate independent:

– Lotul 1 (33 km): Nodul rutier Roșcani cu descărcare în DJ 208C;

– Lotul 2 (28, 97 km): Nodul Rutier care va asigura conexiunea cu Aeroportul Suceava și accesul în DN29. Trei județe vor fi tranzitate de această nouă autostradă:

Pe traseu vor fi construite inclusiv:

– 23 de viaducte

– 37 de pasaje

– 12 poduri

– 8 parcări

– 2 Centre de Întreținere și Coordonare

– 5 noduri rutiere: Tătăruși – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roșcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum de acces în DN29”.

Traseul va începe din nord-vestul municipilui Pașcani (km 77+393 al Autostrăzii A7) și se va desfășura până în estul Municipiului Suceava, în proximitatea Aeroportului Internațional Suceava, unde se conectează cu viitorul tronson de drum de mare viteză (Suceava-Siret) care va face legătura și Punctul de trecere a frontierei Siret.

„După aprobarea acestei hotărâri de guvern se va scoate la licitație proiectarea și execuția acestui tronson de 62 km în regim de autostradă, împărțit în două loturi, lotul I având 33 km, lotul II având de 29 km. Pe traseu vor fi construite 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 centre de întreținere și coordonare, 5 noduri rutiere, din care 4 pe teritoriul județului Suceava. Valoarea investiției se ridică la 1.5 miliarde de euro.” președintele CJ Suceava , Gheorghe Flutur.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs