Zeus, lucrări de mântuială la Bârla

44

Firma condusă de Grigore Dobre se chinuie de mai bine de opt ani să finalizeze o bază sportivă în comuna Bârla. Pe lângă faptul că lucrările au fost făcute de mântuială, aceasta fiind în momentul de față în plină degradare cu toate că nu a fost folosită niciodată. Încă din primele zile de când a preluat mandatul de primar, Gheorghe Voicu a pus stop lucrărilor efectuate de fosta firmă de casă a Consiliului Județean Argeș, iar după încheierea unui nou contract cu firma deținută de Grigore Dobre pentru extinderea rețelei de apă se va face un nou plan de acțiune pentu finalizarea construcției.
Baza sportivă de 1 miliard, se degradează pe zi ce trece
Vechea conducere de la Bârla a încheiat un contract finanțat prin fonduri guvernamentale pentru construcția unei baze sportive în 2008. Pentru această lucrare s-au alocat aproximativ un miliard de lei, dar, cu toate că suma este una generoasă, firma Zeus a reușit să facă lucrări de mântuială. „Suntem nemulțumiți de anumite lucrări. La baza sportivă începută din 2008 pe Ordonanța Guvernamentală 7 și pe care le-am sistat la începutul mandatului, lucrările sunt făcute de mântuială. Cum să se distrugă ușile de la vestiar în timp ce baza nu a fost folosită? Lucrările au început prost și au continuat prost” a spus primarul Gheorghe Voicu. Mai mult, din câte se pare, firma deținută de afaceristul Grigore Dobre a încercat să aducă în proiect elemente inutile pentru a mări valoarea contractului. „Au venit să pună fosă septică la baza sportivă cu toate că eu am canalizare în comună de mai mulți ani” a mai spus edilul. După ce a constatat lucrările făcute de mântuială, edilul a luat legătura cu reprezentanții firmei de construcții pentru a remedia problemele apărute în timp, dar a rămas doar cu promisiuni. „Am vorbit cu ei să refacă ușile de la vestiare care s-au degradat, să actualizeze proiectul în conformitate cu necesitățile și mi-au spus că vor rezolva. Vom vedea pe 5 octombrie când vor începe lucrările” a declarat Gheorghe Voicu.
Zeus, un nou contract cu Primăria Bârla
Vreme de mulţi ani, firma condusă de Grigore Dobre, a dat tonul în domeniul construcţiilor din judeţul nostru, aceasta ajungând să primească chiar şi titulatura de societate de casă a Consiliului Judeţean şi a Primăriei Piteşti.Totuşi lucrurile s-au schimbat în ultima perioadă şi de când patronul a fost arestat în ,,Dosarul Şcolilor,, firma a început să cam dispară de pe piaţa construcţiilor din judeţul nostru, numele ei apărând sporadic în cadrul licitaţiilor adjudecate. De curând Zeus a reuşit să dea lovitura şi a luat faţa altor 13 firme pentru extinderea reţelei de apă din comuna Bârla, valoarea contractului fiind de 7,05 miliarde. Potrivit contractului se propune execuţia alimentării cu apă a satului Bădeşti prin extinderea conductei de apă executată pentru satele Bârla, Podişoru şi Mozăceni-Vale, folosind reţeaua de apă existentă, executată în anul 2011, aceasta având ca sursă de alimentare cu apă  pânza de apă subterană, captată prin două puţuri de mare adâncime. (Alex Vlad)