Ziua Armatei României, marcată în avans, la Mioveni

Miercuri, 24 octombrie, Asociația ORDESSOS, în parteneriat Primăria, Centrul Cultural Mioveni și ASOCA prezintă teaser-ul documentarului ”Jurnal de Război”!

Realizat după aproape 3 luni de filmări și de implicare entuziastă a unor oameni care și-au împlinit un ideal dincolo de profesie, vârstă sau efort, promo-ul este adus în atenția publicului din Mioveni și nu numai. Medici, profesori, militari, preoți sau studenți, au construit un proiect care a depășit cu mult pretențiile unor amatori în demersul nobil al iubirii de țară. Acesta este gestul cel mai frumos prin care toți cei implicați în transpunerea sacrificiului făcut de înaintașii noștri acum un secol l-au făcut în Anul Centenarului.

Toți cei care doresc să se alăture acestor intenții vor primi recunoștința de dincolo de vremuri a celor care simt românește și se mândresc cu noblețea acestei nații. Încă se filmează scene de luptă și se încearcă reproducerea cât mai fidelă a mărturiilor celor doi eroi din jurnalele de război – locotenenții Nicolae Şuţa și Gheorghe Bădescu – descoperite într-un beci și aduse la lumină prin grija unui om care a intuit valoarea documentară a acestora, poetul argeşean Dan Drăgoi.

Momentul nu este ales întâmplător! Organizatorii și-a propus să marcheze într-un mod inedit ziua de 25 octombrie – Ziua Armatei României, o zi de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-și misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

Distribuie prietenilor

Mai mult , Primăria Orașului Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociația Ordessos, organizează și un concurs cu titlul: ”25 octombrie, Ziua Armatei Române”. Concursul a fost adresat cursanților Centrului Cultural Mioveni și a fost axat pe două secțiuni: pictură și modelaj în lut.

Premierea lucrărilor câștigătoare va avea loc în data de 24 octombrie, ora 17.00, la Centrul Cultural Mioveni.

Lucrările câștigătoare vor fi expuse în cadrul unei expoziții în perioada 25 octombrie – 25 noiembrie, la Centrul Cultural Mioveni.

Vor fi acordate premii și diplome.