Ziua decisivă pentru Halep! Toate calculele pentru a rămâne pe locul 1 WTA şi după Roland Garros

3

Simona Halep (1 WTA), aflată într-o formă impresionantă, va lupta miercuri pentru un loc în semifinalele de la Roland Garros cu nemțoaica Angelique Kerber (12 WTA). Va fi prima confruntare directă dintre cele două după meciul disputat în semifinalele de la Australian Open, când Simona Halep s-a impus cu 9-7 în decisiv.

Halep o conduce cu 5-4 pe Kerber în raportul meciurilor directe, iar singura confruntare pe zgură a fost câștigată de nemțooaică, în meciul din Fed Cup disputat la Cluj în aprilie 2016, notează gsp.ro.

Cu 7270 de puncte WTA, Simona Halep trebuie să câştige disputa cu Angelique Kerber pentru a mai avea şanse să se menţionă pe primul loc şi după turneul francez. În cazul unei victorii a româncei, combinate cu o înfrângere a jucătoarei din Spania Garbiñe Muguruza ( 3 WTA), Halep are supremaţia mondială asigurată.

Dacă, în schimb, Garbiñe Muguruza va câştiga azi meciul contra rusoaicei Maria Sharapova, acesta ar urma să o înfrunte în semifinale pe Simona Halep. Câştigătoarea va ajunge în finală şi va avea asigurat locul 1 WTA.

Dacă Simona Halep şi Garbiñe Muguruza vor fi învinse azi, ratând calificarea în semifinale, numărul 1 WTA îi va reveni danezei Caroline Wozniacki (2 WTA), deja eliminată de la Roland Garros.