Ziua Mondială a a Animalelor sărbătorită la Palatul Copiilor Pitești

DISTRIBUIȚI
intrarea in palatul copiilor din pitesti judetul arges

Luna octombrie debutează cu un important eveniment ecologic marcat la Palatul Copiilor Pitești și anume Ziua Mondială a Animalelor.
Proiectul educațional este unul de tradiție în instituție și este inițiat și organizat de către doamna profesoară Daniela Georgescu coordonatoarea cercului de ecologie-silvicultură. Proiectul se va desfășura pe tot parcursul săptămânii viitoare și are numeroși parteneri educaționali din Municipiul Pitești și din județ –Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Grădinița Specială Sfânta Elena din Pitești, Şcoala Gimnazială Ion Pillat, Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga, Liceul cu Program Sportiv Viitorul Pitești, Şcoala Gimnaziala Mihai Eminescu, Liceul Tehnologic Dacia, Colegiul Național Zinca Golescu, Școala Gimnazială Moșoaia, Școala Gimnazială Matei Basarab.
Ziua Mondială a Animalelor va fi celebrată de către elevi și cadrele didactice prin diverse activități:
– campanie de colectare și dăruire de jucării/animale din pluș, copiilor cu nevoi speciale de la Grădinița Specială Sfânta Elena Pitești, sub sloganul Și eu iubesc animalele!
– expoziţie de desene, picturi, fotografii, postere, colaje şi machete cu mesaj ecologic despre animale;
– concursul de desene pe asfalt „Animalele preferate ale copiilor!”;
– dansuri tematice „Prietenele noastre, animalele”;
– atelier de creaţie jurnalistică – pliante, materiale promoționale, fluturași, etc.;
– creații literare;
– referate de specialitate
– atelier de construcţii machete;
– improvizație teatrală – în lumea animalelor;
– prezentarea de ppt-uri, documentare şi referate despre animale şi mediul lor de viaţă;
-lansare revista tematică „Să iubim animalele Terrei!”
Rezultate scontate în urma derulării proiectului: conștientizarea importanței ocrotirii animalelor și atragerea atenţiei asupra creşterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariţie precum și consolidarea educației ecologice a tuturor participanților la activitățile din cadrul proiectului ne-au subliniat prof. Daniela Georgescu și prof. Ramona Linte, directorul instituției.